CURIOZITĂȚI CULINARE .

În Europa Occidentală, Crăciunul este sărbătorit vreme de cel puțin zece zile, timp în care petrecăreții se ospătează cu diverse mâncăruri pe bază de carne și legume.

În Marea Britanie și în Irlanda se servesc cele mai bogate (în calorii) mese de Crăciun. Britanicii savurează delicii culinare de Crăciun, din care nu lipsesc friptura de curcan, de vită, de gâscă și de rață, glazurate, de obicei cu miere sau marmeladă, fazanul la cuptor, plăcintele și budinca (Christmas Pudding).

Englezii spun că ospățul liniștește spiritele dupa noaptea de Ajun, în care duhurile rele și fantomele părăsesc castelele și criptele.

Copii își așteaptă cadourile după ce au aruncat în foc scrisorile pentru Moș Crăciun, pe care bineînțeles că piticii le-au scos prin horn, astfel că dorințele se vor împlini.

După masa copioasă de Crăciun, englezii pornesc, în ziua de Sfântul Ștefan, la vânătoare de pițigoi, pasărea care, spune legenda, a trezit gardianul ce-l păzea pe martirul creștin închis, ce nu a mai putut să se salveze.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu