CURIOZITĂȚI CULINARE.

La numărătoarea inversă de la miezul nopții de Anul Nou, în fiecare piață și fiecare casă din Spania, oamenii au în mână 12 boabe de struguri. 3 … 2 … 1 … și în loc de a striga „An Nou fericit!“ și să-și ureze de bine, spaniolii sunt ocupați să mănânce doisprezece boabe de struguri, una pentru fiecare bătaie de ceas. Dacă nu reușești să le mănânci pe toate, se spune că vei avea ghinion în anul următor. Ar fi bine să mănânci acele boabe de struguri de Anul Nou, pentru orice eventualitate.

Știm cu toții că Spania are mâncăruri grozave, iar de Crăciun au unele mâncăruri festive speciale. Principala masă de familie are loc pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, și mănâncă în mod obligatoriu jambon maturat Serrano, dar fructele de mare și peștele joacă, de asemenea, un rol important în acest meniu, în special creveții. Pentru desert, turrón dulce de migdale (nuga) și Roscón de Reyeso prăjitură umplută cu frișcă, decorată cu fructe confiate pe deasupra, cu un bob de fasole și o figurină a unui mag înăuntru. Dacă în bucata pe care o mâncați se află figurina, veți câștiga onoarea de a purta o coroană, dar dacă în felia dvs. se găsește bobul de fasole, va trebui să plătiți pentru roscón-ul de anul viitor!

Distribuie pe:

Lasă un comentariu