CURIOZITĂȚI CULINARE .

Ce preparate traditionale romanesti nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun?
Platou traditional
Pentru aperitiv, multe persoane pregatesc un delicios platou traditional compus din numeroase feluri de mezeluri preparate in casa si branzeturi care mai de care mai sofisiticate, combinate cu legume sau chiar cu muraturi de sezon. Un astfel de platou cu preparate traditionale este destul de consistent, dar in acelasi timp ne da ocazia de a incerca si alte bunatati de pe masa de Craciun.
 
Sarmale
In unele case, preparea sarmalelor de sarbatori a devenit o traditie de familie respectata cu strictete, acest preparat fiind pe cat de apreciat, pe atat de gustos. Cu o umplutura preparata si condimentata dupa reteta proprie s cu ingredietele potrivite, acestea  vor iesi cu siguranta foarte gustoase.O reteta cu adevarat speciala, dar si delicioasa in acelasi timp, o reprezinta sarmalutele in foi de varza, cu mamaliguta alaturi, cu ardei iute sau smantana.
 
Salata de boeuf
Pe masa traditionala a romanilor nu exista nicio sarbatoare fara salata de boeuf, acest fel de mancare fiind indragit de catre toata lumea.
Puteti sa faceti acest fel de mancare folosind ingredientele care va plac cel mai mult, insa de obicei, slata de boeuf se prepara din legume si cubulate mici de carne legate cu maioneza, insa toata lumea stie ca maioneza proaspata facuta in casa face salata si mai gustoasa!
 
Cozonac
Cu nuca, cu mac sau cu rahat, cozonacul este desertul traditional romanesc care nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa in preajma sarbatorilor. Pufos si gustos, cozonacul are o savoare aparte, data mai ales de umplutura, iar aroma si mirosul acestuia sunt inconfundabile atunci cand este proaspat scos din cuptor.

Sursă : bigbelly-cluj.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu