Cupa Vlădeasa- record de participare în 2021

Cupa Vlădeasa– record de participare în 2021

Consiliul județean Cluj

𝐑𝐞𝐜𝐨𝐫𝐝 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐚 𝐝𝐞-𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐢𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐚 𝐂𝐮𝐩𝐞𝐢 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐞𝐚𝐬𝐚
Cea de-a treia ediție a Cupei Vlădeasa la schi de tură și schi alpinism, care s-a desfășurat sâmbătă, 6 februarie a.c., s-a bucurat de un record de participare sportivă: 75 de concurenți s-au luptat în cele două concursuri ale cupei.
Organizată de Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, și Salvamont Vlădeasa, în parteneriat cu Primăria Săcuieu, Cupa Vlădeasa 2021 a avut două probe, cu starturi decalate: schi alpinism, de la ora 10, cu un traseu în lungime de 20 de kilometri și o diferență de nivel cumulată de 1.650 de metri și schi de tură, cu o lungime de 10 kilometri și o diferență de nivel de 800 de metri.
La cele două probe au participat sportivi amatori dar și elite din lumea sporturilor montane, care au reușit să termine traseul de schi alpinism în circa două ore, respectiv o oră la proba de schi de tură, aceasta în ciuda vremii potrivnice și a zăpezii „grele” care i-a solicitat la maxim pe concurenți.
Concursul este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Alpinism și Escaladă și își propune să promoveze schiul de tură ca o alternativă la schiul pe pârtie.

Cupa Vlădeasa- record de participare în 2021

Sursa Consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu