CULINARE DIVERSE în lume de Craciun.

CULINARE DIVERSE în lume de Craciun.

Germania a oferit lumii obiceiul de a impodobi bradul de Craciun, care initial era decorat cu panglici colorate, lumanari si diferite dulciuri.

Nemtii practica obiceiul de a aprinde cate o lumanare in cele patru duminici dinaintea sfintei nopti care semnifica nasterea Mantuitorului.
Cantece de Craciun cunoscute, precum “O Tannenbaum” se fac auzite in timpul acestei sarbatori ce produce bucurie in sufletele tuturor.

Oratoriul inaltator al lui Johann Sebastian Bach incanta multimea venita in bisericile si catedralele germane dupa ascultarea slujbei religioase din seara de ajun.
Targuri de Craciun se deschid peste tot, figurinele din turta dulce, prajiturile, articolele de artizanat si obiectele confectionate din ceramica intesand pietele de Craciun din Dresda, Nurrenberg si Berlin.

Pietele gazduiesc si diferite festivitati, actori profesionisti sau amatori care interpreteaza scene cu tematica specifica impanzesc strazile in spectacole atractive, procesiunea magilor fiind la loc de cinste.

Citește și : https://www.publika.md/traditii-culinare-de-craciun-in-diverse-tari-ale-lumii-cu-ce-se-delecteaza-crestinii-la-masa-de-sarbatoare_2853211.html

Distribuie pe:

Lasă un comentariu