Cristina Burciu: STOP violenței asupra femeilor!

, Cristina Burciu: STOP violenței asupra femeilor!, Stiri Turda - MinaDeStiri

Deputatul PNL Cristina Burciu și-a exprimat încrederea în autoritățile responsabile cu stoparea violenței asupra femeilor. Pentru ca vinovații acestui fenomen să fie aspru pedepsiți.

Cristina Burciu, deputat PNL

Combaterea violenţei împotriva femeii trebuie dinamizată la nivel național
Adunarea Generală a ONU a stabilit, prin Rezoluţia 54/134 din 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie ca fiind Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, zi marcată în întreaga lume.
Comunitatea internaţională şi societatea civilă au ajuns la concluzia că nu există circumstanţe atenuante pentru violenţa împotriva femeilor şi, de asemenea, că fenomenul respectiv reprezintă o încălcare gravă a drepturilor lor, fiind inacceptabil şi de netolerat. Cu toate că legislaţia noastră a fost sensibil îmbunătăţită în ultima perioadă, fenomenul atinge încă, din nefericire, cote alarmante în România. În consecință, consider că se impune multiplicarea numărului campaniilor publice de informare, cu atât mai mult cu cât un procent important al populaţiei României susţine faptul că nu se cunosc cu exactitate instituţiile care se ocupă de combaterea violenţei în familie. De asemenea, conform sondajelor de opinie, 80 la sută dintre români afirmă că este absolut necesară intervenţia poliţiei în aceste cazuri, ceea ce denotă faptul că populaţia percepe violenţa în familie ca pe orice altă formă de violenţă.
Statisticile, extrem de îngrijorătoare de altfel, indică faptul că în ultimii ani numărul femeilor decedate din cauza agresiunilor partenerilor de viaţă a crescut alarmant. De asemenea, în România nivelul violenţei în familie depăşeşte media europeană, românii fiind printre cei mai agresivi europeni. Datele oficiale nu reliefează însă adevărata dimensiune a flagelului femeilor maltratate de bărbaţi, specialiştii atrăgând atenţia că alte sute de mii de femei îndură zilnic bătăi, neavând curajul să se adreseze autorităţilor.
Repercusiunile acestei forme de violenţă se transpun şi prin creşterea fenomenului violenţei în şcoli, deoarece copiii au tendinţa de a imita şi împrumuta în comportamentul lor ceea ce văd şi ceea ce li se întâmplă în propriile familii. Mai mult decât atât, fenomenul violenţei împotriva femeii şi, în general, violenţa în familie, se manifestă şi în sfera politicului. Observăm de multe ori că în locul unor dezbateri civilizate, pe proiecte concrete şi idei constructive, cu un limbaj decent, asistăm la discuţii agresive, pigmentate cu violenţă verbală, ceea ce determină populaţia să aibă o atitudine de desconsiderare faţă de întreaga clasă politică.
În concluzie, îmi exprim încrederea că autorităţile responsabile de combaterea acestui fenomen alarmant vor da dovadă de fermitate în demersurile viitoare, astfel încât legile să poată fi aplicate, iar vinovaţii să fie aspru pedepsiţi, în vederea descurajării altor potenţiali agresori.

Sursa foto: Facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu