Cristina Burciu-proiect PNL sustinut de toate partidele politice pentru acordarea de prioritate femeilor însărcinate și cetățenilor care au în grijă copii de până la cinci ani, precum și alocarea unor locuri de parcare dedicate acestora.

Cristina Burciu-proiect PNL sustinut de toate partidele politice.

Acordarea accesului prioritar femeilor însărcinate și persoanelor însoțite de copii mici, o lege inițiată de PNL pentru însănătoșirea societății românești

Româncele au nevoie suplimentară de protecție și ocrotire, fie că vorbim de inegalitățile existente între femei și bărbați, mai ales din punct de vedere salarial, fie de protejarea victimelor violenței de orice fel, fie de reguli minime de bun simț. Din păcate, fără a generaliza, lacunele comportamentale și atitudinea grosolană din societatea românească de astăzi impun măsuri de discriminare pozitivă, reglementate inclusiv din punct de vedere legislativ, pentru ca femeile să fie apărate și sprijinite în a-și exercita în mod decent și civilizat sarcinile zilnice.

Pentru a determina o schimbare esențială a modului în care femeile sunt privite și acceptate în spațiul public, femeile parlamentar din toate partidele politice s-au unit în susținerea unui proiect de lege, inițiat de PNL, privind accesul cu prioritate pentru femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta până la cinci ani.

Propunerea legislativă, votată de Camera Deputaților, ca for decizional, cu o majoritate covârșitoare, prevede că femeile gravide și părinții sau aparținătorii însoțiți de copii mici vor avea prioritate la casieriile unităților comerciale publice și private, precum și la serviciile oferite de acestea, cu excepția cazurilor în care unitățile respective dețin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

Actul normativ reglementează acordarea de prioritate femeilor însărcinate și cetățenilor care au în grijă copii de până la cinci ani, precum și alocarea unor locuri de parcare dedicate acestora.

Conform inițiativei liberale, angajatii unităților comerciale și ai instituțiilor publice și private vor fi obligați să afișeze acordarea accesului cu întâietate a beneficiarilor. Nerespectarea prevederilor acestei legi constituie contravenții, pedepsite cu acordarea de amenzi drastice.

Consider că România avea nevoie de o astfel de lege, deoarece degradarea societății a determinat apariția unor situații halucinante în care au fost puse femei însărcinate sau cu copii mici, atât la cumpărături, cât și în relația cu instituțiile statului.

În consecință, aveam nevoie de legiferarea bunului simț, astfel încât toți oamenii să dea dovadă de respect și înțelegere pentru româncele care, din cauza unor circumstanțe obiective, necesitau prioritate, fie că stau la coadă la cumpărături, fie că așteaptă la ghișeele statului.

Apreciez că intrarea în vigoare a acestei legi va determina creșterea gradului de civism și empatie a românilor față de femeile însărcinate și cu copii mici, dar va contribui și la definitivarea unui climat social normal, întemeiat pe principii comportamentale curate și respectuoase.

Foto : facebook.com/cristina.burciu.3

Distribuie pe:

Lasă un comentariu