Cristina Burciu: am redus vârsta de pensionare!

, Cristina Burciu: am redus vârsta de pensionare!, Stiri Turda - MinaDeStiri

Cristina Burciu

ℹ️ Am redus cu 2 ani vârsta standard de pensionare pentru cetățenii din municipiile Turda și Câmpia Turzii
✅ Legea nr. 212/2020 privind modificarea articolului 65, alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 893/30 septembrie a.c., după ce a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
➡️ La sfârșitul lunii august, am inițiat și depus amendamentul de completare cu municipiile Turda și Câmpia Turzii a listei localităților poluate care primesc reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani. La acel moment, în Parlament se dezbăteau concomitent trei inițiative legislative pe aceeași temă, iar amendamentul meu era singura posibilitate legală din punct de vedere al fluxului legislativ prin care propunerea putea să devină lege. Acesta avea inițial raport de respingere din partea comisiei de fond, Comisia pentru Muncă și Protecție Socială. În urma demersului meu, proiectul a fost retrimis pentru raport suplimentar Comisiei pentru muncă și protecție socială, fiind incluse Turda și Câmpia Turzii.
✅ Subliniez că, în cazul în care nu depuneam acest amendament, proiectul de lege în forma inițială, care viza doar Câmpia Turzii, nu ar fi avut nicio șansă să devină lege! Astfel, prin realizarea acestui amendament, cetățenii din Turda și Câmpia Turzii, precum și cei de pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, vor beneficia de reducerea cu doi ani a vârstei de pensionare, în cazul în care au locuit minim 30 de ani în aceste zone afectate de poluare remanentă.
✔️ Este o realizare extrem de importantă pentru locuitorii din cele două municipii și împrejurimi, dar și pentru mine personal, deoarece am intrat în Parlament cu dorința de a face lucruri bune, palpabile pentru toți cetățenii! Mă bucur că am reușit adoptarea acestei legi și îi asigur în continuare pe locuitorii din Turda și din județul Cluj de tot sprijinul meu.

Sursa foto: Facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu