Creveţi beţi şi meduze ca delicatese.
Meduzele stau la baza unui fel de mîncare foarte apreciat, care seamănă la textură cu ciupercile albe şi are o valoare nutriţională ridicată. Animalele se fierb în apă cu sare pentru a reduce efectul toxinelor. Carnea de meduză este benefică pentru cei cu o dietă săracă în iod, pentru normalizarea presiunii şi fluxului sanguin sau pentru cei ce suferă de astm. Ikizukuri este o mîncare cu specific japonez bazată pe carne crudă de peşte şi fructe de mare vii, octopus, crevete şi crustacee.
Vezi aici https://minadestiri.ro/2020/12/19/curiozitati-culinare-pe-mapamond/
Cheia succesului acestui meniu e ca fructele de mare să fie foarte proaspete. În China, se mănîncă şi creveţi vii, îmbibaţi într-un lichior puternic numit Baiju, pentru a face preparatul mai apetisant. Coreenii preferă caracatiţa vie. Această specialitate poartă numele de Sannakji, iar caracatiţa este adusă la masă vie, cît încă mai dă din tentacule. Uneori, este servită întreagă.
Guinlinggao este numele unui jeleu din carapace de ţestoasă, foarte apreciat în bucătăria asiatică, dar şi în medicina tradiţională chineză, pentru tratarea bolilor infecţioase. Se serveşte asortat cu Ginseng. Există delicatese culinare din carne de iguană.
În Mexic, acest animal de companie e consumat ca leac în caz de gripă, răceală şi impotenţă. Tot la asiatici, putem să găsim la restaurant melci de mare în sos. Este vorba de specia numită rapană, o moluscă întîlnită pe fundul mărilor. Melcii de mare sînt bogaţi în proteine şi conţin foarte puţină grăsime.
Citeste aici https://www.old.monitorulexpres.ro/