Continua balbele Ministerului Educatiei-Sorin Campeanu anunta inceperea fizica a scolilor acolo unde incidenta scade sub 3 la mie.

Continua balbele Ministerului Educatiei iar Sorin Campeanu anunta inceperea fizica a scolilor acolo unde incidenta scade sub 3 la mie.

Vezi si : https://minadestiri.ro/situatia-la-nivelul-cursurilor-in-scoli-scapa-de-sub-control/

Dupa o perioada confuza se pare ca Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii au ajuns din nou la un numitor comun.

Daca nu se vor ivi modificari de ultim moment atunci propunerea este ca scolile sa inceapa fizic indiferent de rata vaccinarii in localitatile unde incidenta scade sub 3 la mia de locuitori.

Ministrul Educatiei a precizat :

Voi face o serie de clarificări cu privire la ordinul comun al Ministerului Educaţiei – Ministerului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare.

Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare.

Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5.338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie

Criteriul ratei de vaccinare se va aplica doar in localitatile cu incidenta mai mare de 3 la mie :

La nivelul zilei de ieri erau 730 de localităţi în România care aveau o rată de infectare mai mare de 3 la mie.

Ministerul Educaţiei a publicat şi va publica zilnic rata de infectare pe site-ul Ministerului Educaţiei, în aşa fel încât să poată fi luate deciziile cu referinţă la această rată de infectare.

Poate ai ratat : https://stiriturda.net/controversa-pe-tema-vaccinarii-elevilor-si-cadrelor-didactice-continua/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu