Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj.

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj.

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj., Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj., Stiri Turda - MinaDeStiri
Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj.

citește și: Ghid pentru prevenirea incendiilor

Așa cum este normal aceasta se bucură de atenția Consiliului Județean și a presedintelui Alin Tișe.

VEZI ȘI :

https://minadestiri.ro/2020/12/10/consiliul-judetean-cluj-respect-pentru-cei-ce-lupta-din-linia-intai-cu-pandemia/

Clinica de Psihiatrie Pediatrică va beneficia de fonduri europene pentru modernizare și va fi la finalul lucrărilor cea mai mare și modernă clinică de specialitate din țară.

Consiliul județean Cluj

𝐒𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐏𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐜𝐮 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞
𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐚 𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐚
Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul ce vizează proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Durata de execuție va fi de maxim 28 de luni, din care primele patru luni vor fi destinate proiectării iar restul de 24 de luni realizării efective a lucrărilor.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐿𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑑𝑒𝑚 𝑠𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑚 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑎 𝐶𝑙𝑖𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑑𝑒 𝑃𝑠𝑖ℎ𝑖𝑎𝑡𝑟𝑖𝑒 𝑃𝑒𝑑𝑖𝑎𝑡𝑟𝑖𝑐𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑠𝑖𝑙𝑣𝑎𝑛𝑖𝑎, 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑣𝑎 𝑓𝑖, 𝑓𝑎𝑟𝑎 𝑖𝑛𝑑𝑜𝑖𝑎𝑙𝑎, 𝑐𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑡𝑎𝑟𝑎. 𝑉𝑎 𝑓𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑢𝑛𝑐𝑡 𝑑𝑒 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠𝑖 𝑎𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑛𝑒.”
În cadrul viitoarei clădiri vor fi asigurate circuite complet separate, conform standardelor internaționale, pe componentele de psihiatrie și adictologie. În contextul în care activitatea medicală din cadrul clinicii necesită, înainte de orice, intimitate, spațiul pe care medicii îl vor avea la dispoziție pentru terapie va fi de trei ori mai mare comparativ cu cel actual. Imobilul va dispune inclusiv de o curte interioară amenajată la etajul unu dar și de spații adecvate în care se vor desfășura activități de kinetoterapie, sportive sau artistice ce vor contribui la reechilibrarea emoțională a pacienților.
* *
Finanțat din fonduri europene, proiectul prevede, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, suprafața construită desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.643 mp. Parterul edificiului medical va găzdui compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 12 paturi, dar și zona de recreație. Tot la parter va fi amenajat spațiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.
La primul etaj va funcționa compartimentul cu spitalizare permanentă, ce va avea 30 de paturi, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă. În același timp, la etajul doi va funcționa compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.
Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca tratează întreaga patologie psihiatrică, inclusiv dependența de droguri și alte tipuri de adicții, pentru copiii și adolescenții sub 18 ani proveniți din întreaga Transilvanie, dar nu numai. Aceasta are și rolul de coordonare metodologică în formarea medicilor specialiști și primari din Ardeal, la nivel național existând doar trei asemenea centre.

Sursa consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu