CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ : 𝟱𝟱 𝗱𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗼𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗲𝗿 𝗮𝗹 𝗱𝗲𝘀𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗖𝗹𝘂𝗷

𝗔𝘂 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟱𝟱 𝗱𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗼𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗲𝗿 𝗮𝗹 𝗱𝗲𝘀𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗖𝗹𝘂𝗷Consiliul Județean Cluj a recepționat nu mai puțin de 55 de echipamente necesare operării Stațiilor de transfer Gherla, Huedin și Mihai Viteazu, din cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (S.M.I.D.) în Județul Cluj.

𝗔𝗹𝗶𝗻 𝗧𝗶ș𝗲, 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷: „𝘗𝘳𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘩𝘪𝘻𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦, 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘧𝘦𝘳 𝘥𝘪𝘯 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘵 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘱𝘳𝘦𝘨𝘢𝘵𝘪𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢, 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘮𝘦, 𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘴𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘭𝘦𝘤𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘴𝘦𝘶𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳. 𝘊𝘶 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢, 𝘯𝘰𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘪 𝘭𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘴 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘴𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘴𝘦𝘶𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘪𝘯 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫”.

Astfel, în urma derulării licitației, câștigătorul contractului de furnizare a livrat Consiliului Județean Cluj o serie de echipamente de salubritate, în valoare de 11.760.000 lei fără TVA, respectiv: • 14 Camioane tip 8×4 cu norma de poluare Euro 6, distribuite astfel: – 2 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin- 4 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla- 8 buc. pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu• 19 Prescontainere cu o capacitate de 24 m3, distribuite astfel:- 6 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin;- 13 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla;• O Presă statică pentru Stația de Transfer Mihai Viteazu cu o capacitate de funcționare de cel puțin 60 tone/h;• 21 Containere simple cu o capacitate de 30 m3 pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu, compatibile cu Presa statică.

Toate cele 3 stații de transfer vor încorpora sistemul de transfer separat pentru fluxurile de deşeuri umede şi uscate.

Stația de transfer din Mihai Viteazu va fi diferită față de celelalte două, întrucât va avea un sistem de presare staționar pentru fracția umedă, în loc de containere mobile de presare.Reamintim în acest context faptul că echipamentele pentru operarea staţiilor de transfer au fost achiziţionate în cadrul proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, al cărui obiectiv general este acela de a continua dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în vederea eliminării problemelor de mediu și a celor operaționale asociate generării și managementului deșeurilor în județul Cluj, în vederea conformării cu prevederile europene şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu.

Vezi și : https://minadestiri.ro/2020/12/16/consiliul-judetean-cluj-podul-din-satul-valeni-se-va-reconstrui/

Valoarea totală a proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al deșeurilor în județul Cluj” este de 306.760.085,37 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 100.984.827,10 lei.

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ : 𝟱𝟱 𝗱𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲, CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ : 𝟱𝟱 𝗱𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗼𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗲𝗿 𝗮𝗹 𝗱𝗲𝘀𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗖𝗹𝘂𝗷, Stiri Turda - MinaDeStiri

Sursă : https://www.facebook.com/cjcluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu