Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023.

Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023.

Muzeul Țării Crișurilor, tot mai atractiv pentru public

Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Stiri Turda - MinaDeStiri Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal și managerul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Gabriel Moisa, au prezentat, într-o conferință de presă, activitatea instituției de cultură în anul 2023.

Anul 2023 a fost marcat de o creștere semnificativă a numărului de vizitatori la Muzeul Ţării Crişurilor (MŢC) din Oradea, cu peste 160.000 de persoane care au trecut pragul instituției. Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Stiri Turda - MinaDeStiri Acest număr reprezintă o triplare față de anul 2019, când 57.047 de persoane au vizitat muzeul.

Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Stiri Turda - MinaDeStiriCălin Gal, vicepreședinte CJ Bihor: „Balanța de venituri s-a schimbat radical, crescând în bugetul total componenta de venituri proprii și micșorându-se subvențiile. Dacă în 2019, subvenția Consiliului Județean Bihor reprezenta 90% din bugetul total al Muzeului, în 2023 contribuția Consiliului a scăzut la 50%”.

Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Stiri Turda - MinaDeStiri Veniturile proprii obținute din vânzarea de bilete au înregistrat o creștere semnificativă, de la 113.560 lei în 2019, la 1,5 milioane de lei în 2023.

În 2019, bugetul Muzeului a fost de 12,3 milioane lei, din care subvenția acordată de Consiliului Județean Bihor a constituit 11,1 milioane lei, în timp ce veniturile proprii au fost de 333.593 lei.

În anul 2023, bugetul instituției de cultură a crescut la 19,5 milioane lei. Din această sumă, doar 9,9 milioane lei au provenit de la Consiliul Județean, iar veniturile proprii au crescut de aproape 7 ori, la 2,2 milioane lei.

Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Consiliul Judetean Bihor-conferinta de presa pentru prezentarea activitatii Muzeului Tarii Crisurilor Oradea pe 2023., Stiri Turda - MinaDeStiri Muzeul Ţării Crişurilor a găzduit numeroase evenimente culturale și educaționale pe tot parcursul anului 2023, inclusiv concerte, conferințe, lansări de carte și ateliere educaționale pentru copii și adolescenți.

Foto : facebook.com/ConsiliulJudeteanBihor

Distribuie pe:

Lasă un comentariu