Consiliul județean a primit finanțare pentru centrul Respiro

Consiliul județean a primit finanțare pentru centrul Respiro de la D.G.A.S.P.C. Cluj. Este anunțatul făcut astazi.

Vezi mai multe despre aceast subiect AICI

Consiliul județean Cluj

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐩 𝐑𝐞𝐬𝐩𝐢𝐫𝐨 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐃.𝐆.𝐀.𝐒.𝐏.𝐂. 𝐂𝐥𝐮𝐣
Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.), a obținut finanțare pentru proiectul de înființare a primului serviciu social cu cazare de tip centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități.
Astfel, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a notificat instituția clujeană cu privire la admiterea finanțării proiectului ,,Centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”.
Valoarea totală a proiectului este de 671.000 de lei, din care 552.000 de lei vor fi asigurați din bugetul de stat, diferența urmând a fi asigurată de către solicitant.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: ,,𝑬𝒔𝒕𝒆 𝒐 𝒏𝒐𝒖𝒂̆ 𝒓𝒆𝒖𝒔𝒊𝒕𝒂 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒏𝒆 𝒃𝒖𝒄𝒖𝒓𝒂 𝒊𝒏𝒕𝒓𝒖𝒄𝒂𝒕 𝒗𝒊𝒏𝒆 𝒊𝒏 𝒔𝒑𝒓𝒊𝒋𝒊𝒏𝒖𝒍 𝒖𝒏𝒆𝒊 𝒊𝒏𝒊𝒕𝒊𝒂𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒆𝒙𝒕𝒓𝒆𝒎 𝒅𝒆 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒅𝒊𝒛𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒊 𝒔𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒏𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒐𝒓𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆𝒈 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕𝒖𝒍. 𝑽𝒐𝒎 𝒇𝒂𝒄𝒆 𝒕𝒐𝒕 𝒄𝒆𝒆𝒂 𝒄𝒆 𝒕𝒊𝒏𝒆 𝒅𝒆 𝒏𝒐𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒂 𝒅𝒆𝒗𝒊𝒏𝒂 𝒇𝒖𝒏𝒄𝒕𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝒊𝒏 𝒄𝒆𝒍 𝒎𝒂𝒊 𝒔𝒄𝒖𝒓𝒕 𝒕𝒊𝒎𝒑 𝒑𝒐𝒔𝒊𝒃𝒊𝒍”.
Scopul proiectului este acela de a crea la nivelul comunității clujene un serviciu social de tip respiro care să furnizeze un ansamblu de activități persoanelor adulte cu dizabilități aflate în îngrijirea asistenților personali, asistenților personali profesioniști, tutorilor sau a altor membri ai familiei, în vederea menținerii potențialului personal și prevenirii instituționalizării.
Fiecare beneficiar care va accesa aceste servicii sociale va fi abordat în mod individualizat, în concordanță cu tipul de handicap – somatic, vizual, fizic, auditiv, mental. Acesta va beneficia de îngrijire și supraveghere 24/24 ore, pentru o perioadă determinată.
Înființarea acestui serviciu de tip rezidențial va veni, totodată, și în întâmpinarea nevoii familiilor sau a celor care au în îngrijire persoane cu dizabilități de a-și rezolva anumite probleme de ordin personal, inclusiv nevoia de odihnă, timp în care persoana cu handicap se află într-un mediu sigur.
Inițiativa urmează a fi implementată în zona urbană sau suburbană a județului Cluj de către D.G.A.S.P.C. Cluj împreună cu Filiala Napoca a Societății Române de Sprijin a Vârstnicilor și Suferinzilor cu Afecțiuni de tip Alzheimer.

Sursa Consiliul județean Cluj

Consiliul județean a primit finanțare pentru centrul Respiro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu