Comunitatea roma din Turda este mandra de tinerii ei-trei copii au obtinut rezultate excelente la o competitie de tenis de masa.

Comunitatea roma din Turda este mandra de tinerii ei-trei copii au obtinut rezultate excelente la o competitie de tenis de masa.

Etnia roma nu a dus niciodata lipsa de copii talentati care la un moment dat excelau in numeroase domenii sportive.

Din varii motive insa,tinerii nu au reusit sa continue performantele sportive si la nivel de seniori iar liderii comunitatii turdene a romilor incearca sa integreze cu succes in societate copiii romi si nu numai.

Astazi,la Colegiul National Mihai Viteazu, a avut loc o competitie de tenis de masa la nivel de oras iar copiii romi au dovedit ca si in acest sport pot fi talentati.

Astfel,sub indrumarea profesorului de educatie fizica,Alin Damian,elevii Scolii Profesionale Poiana au obtinut rezultate remarcabile cu atat mai valoroase cu cat competitia s-a desfasurat cu participarea elevilor din Turda.

Harastasan Marian a obtinut locul I la nivel de licee iar la nivel gimnazial ,,pe primele doua locuri s-au clasat in ordine,Costea Armando si Pitui Serban.

Comunitatea romilor din Turda spera ca aceste rezultate sa se repete si la nivel educational astfel incat tinerii sa poata sa isi urmeze visele si sa se integreze cu succes in societate.

Foto : facebook.com/augustincornel.oltean

Distribuie pe:

Lasă un comentariu