Comuna Ceanu Mare afectată GRAV de vijeliile produse

Comuna Ceanu Mare afectată GRAV, Comuna Ceanu Mare afectată GRAV de vijeliile produse, Stiri Turda - MinaDeStiri

Comuna Ceanu Mare afectată GRAV de vijeliile produse

Atât ieri, 2 iulie 2021, cât și în noaptea de 2 spre 3 iulie 2021, comuna Ceanu Mare s-a aflat sub avertizare de Cod Portocaliu, ploile care au căzut cumulând peste 50 l/mp.

Încă din cursul nopții trecute, echipele operative ale Primăriei comunei Ceanu Mare, împreună cu ajutoare din partea agenților economici privați, s-au aflat în teren, pentru diminuarea efectelor negative ale vijeliei abătute asupra comunei. S-a intervenit cu toate utilajele din dotare, pentru degajarea șanțurilor și drumurilor afectate de aluviuni.

Totodată, în această dimineață, la ora 7:00, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit, cu maximă celeritate, pentru analizarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice extrem de periculoase, care au lovit comuna noastră.

S-a propus și adoptat un plan de măsuri care se vor implementa în perioada următoare, respectiv s-a întocmit Raportul operativ de constatare a pagubelor, care a fost transmis următoarelor instituții: Instituția Prefectului județului Cluj, Serviciul de Gospodărire a Apelor Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. În baza acestui raport, precum și a avizelor pe care aceste instituții le vor emite, vom face cereri de finanțare către Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții, pentru intervenția pe obiectivele afectate de inundații.

Comuna Ceanu Mare afectată GRAV de vijeliile produse

În acest context, în care prognoza meteorologică pentru perioada următoare semnalează pericolul producerii unor fenomene similare cu cele produse în cursul zilei și nopții care a trecut, domnul Virgil Păcurar, primarul Comunei Ceanu Mare lansează un apel către cetățeni:

„Dragii mei, am fost toată noaptea în teren, supervizând intervenția echipelor. Azi-dimineață, am văzut cu ochii mei toate problemele pe care ploile le-au produs în comună, însă … trebuie să trag un amplu semnal de alarmă. Deocamdată, bugetul comunei noastre nu permite realizarea de rigole pentru gestionarea apelor pluviale, astfel că fac apel la dumneavoastră, să dați dovadă de spirit civic și de implicare. Fiecare dintre noi trebuie să-și întrețină șanțul din fața curților, pentru ca apele de ploaie să nu mai pătrundă în curți.

Comuna Ceanu Mare nu este nici a mea și nici a nimănui din Primărie, ci este a noastră, a tuturor, și cu toții avem responsabilitatea întreținerii acestei comune. Să sapi un șanț de evacuare a apelor de ploaie nu presupune nici un efort considerabil, nici vreo cheltuială nemaipomenită și poate fi executată, în două ore, de fiecare dintre noi.

Haideți să dăm dovadă de simț civic și să ne protejăm curțile împotriva inundațiilor!

Totodată le mulțumesc tuturor cetățenilor care s-au implicat în activitățile de diminuare a fenomenelor hidrometeorologice, din cursul nopții de ieri și de astăzi! ”, declară Virgil Păcurar, primarul Comunei Ceanu Mare.

Biroul de presă

Sursa: Primăria Ceanu Mare

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *