Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura.

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐉 𝐂𝐥𝐮𝐣 Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri: „𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘪𝘴𝘵𝘪𝘪 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢 𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘢𝘤𝘶𝘮 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘶𝘢 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘱𝘶𝘴𝘦, 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘢, 𝘪𝘯 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦, 𝘴𝘢 𝘪𝘯𝘤𝘳𝘦𝘥𝘪𝘯𝘵𝘦𝘻𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪. 𝘐𝘯 𝘱𝘢𝘳𝘢𝘭𝘦𝘭, 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢, 𝘱𝘦 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦, 𝘢 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘦𝘱𝘶𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘊𝘭𝘶𝘫-𝘕𝘢𝘱𝘰𝘤𝘢 𝘴𝘪 𝘎𝘩𝘦𝘳𝘭𝘢, 𝘪𝘯 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘳𝘪𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘴𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤𝘦 𝘥𝘦 𝘶𝘴𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘷𝘢𝘭𝘰𝘳𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘯𝘦𝘳𝘨𝘦𝘵𝘪𝘤𝘢 𝘢 𝘯𝘢𝘮𝘰𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪.”

Vezi si :minadestiri.ro/namolul-rezultat-din-tratarea-apei-uzate-va-fi-valorificat-la-cluj

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri 𝗣𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟱.𝟱𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝗺𝗼𝗹 𝗿𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗽𝗲𝗶 𝘂𝘇𝗮𝘁𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝗮𝗴𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮, 𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹, 𝗹𝗮 𝗖𝗹𝘂𝗷

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri Compania de Apă „Someș” S.A. a finalizat procedura de achiziție publică ce are ca obiect colectarea, transportul și aplicarea pe terenuri agricole a cca. 15.500 de tone de nămol rezultat, în cursul unui an, în urma tratării apei uzate menajere în cadrul Stației de epurare Cluj-Napoca.

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri Conform estimărilor realizate de Compania de Apă „Someș”, Stația de epurare a apelor uzate Cluj-Napoca generează lunar o cantitate medie cumulată de 1.300 de tone de nămol. Cantitățile pot varia însă în funcție de nivelul precipitațiilor căzute în luna respectivă și al debitelor de apă colectate de sistemul de canalizare din municipiul Cluj-Napoca.

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri Având în vedere caracterul estimativ al acestor cantități de nămol, raportul contractual dintre operatorul regional de apă și viitorul achizitor va fi unul bazat pe un acord-cadru, astfel încât contractele subsecvente încheiate ulterior să poată fi riguros cuantificate, în funcție de necesitățile punctuale.

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri În acest sens, valoarea estimată a acordului-cadru variază între cca. 800.000 și 2.000.000 lei, criteriul de atribuire a contractului fiind prețul cel mai scăzut. În schimbul acestor bani, operatorul privat care va câștiga licitația va colecta, transporta și aplica pe terenuri agricole nămolul rezultat în cadrul Stației de epurare Cluj-Napoca în urma tratării apei uzate menajere.

Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Compania de Apa Somes scoate bani si din reziduri-namolul rezultat din tratarea apelor uzate se va folosi in agricultura., Stiri Turda - MinaDeStiri Nămolul rezultat în urma procesului tehnologic de epurare face parte din categoria deșeurilor nepericuloase, el putând fi folosit ca îngrășământ natural destinat îmbunătățirii calităților terenurilor agricole degradate.

Foto : facebook.com/cjcluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu