Comisia Juridica a aprobat obligativitatea Certificatului Verde pentru angajatii la stat.Vezi cand spune Raed Arafat ca ar putea intra in vigoare masura!

Comisia Juridica a aprobat obligativitatea Certificatului Verde pentru angajatii la stat iar proiectul va fi trimis in Parlament.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precizeaza :

La angajaţi nu se aplică aceste reguli pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament. Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic.

Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat. Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament.

Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală. Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public.

Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu . Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi.

România merge pe o soluţie, cel puţin cum e depusă legea, din ce ştiu, este vaccin sau, în final, testare.

Vezi si ; https://minadestiri.ro/raed-arafat-anunta-nevaccinatii/

Raed Arafat a mai spus referitor la data intrarii in vigoare a masurii :

Eu ştiu că este în regim de urgenţă, deci ar trebui în 2-3 săptămâni, poate şi mai repede, să treacă.

Actul normativ prevede că cei din cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

Poate te intereseaza : https://stiriturda.net/restrictii-dure-pentru-nevaccinati-de-azi/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu