Clujul se apropia ieri de 7 la 1000 de locuitori-carantina de week end la orizont.

Carantina de week end se pare ca este inevitabila la Cluj Napoca unde incidenta se apropia ieri de 7 la 1000 de locuitori.

Revezi aici : https://minadestiri.ro/rata-infectarii-la-cluj-napoca-a-ajuns-la-637/

Conform CJSU asta presupune noi restrictii pentru clujeni :

Odată cu depășirea pragului de 6 la mie, hotărârea prevede instituirea obligativității purtării măștii în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele vor funcționa între orele 05:00 și 22:00, în localitățile în care incidența este mai mare de 6, dar mai mică de 7,5 la mie.

Acolo unde se va depăși pragul de 7,5 la mie, pe tot parcursul săptămânii magazinele vor funcționa între orele 05:00 și 22:00. În afara acestui interval orar, magazinele pot activa doar prin livrare la domiciliu.

Se mai propune interdicția circulației în afara locuinței, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 20:00-05:00, în localitățile în care incidența este mai mare de 6 la mie. 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boală, care dețin certificatul verde COVID, sunt exceptate de la interdicția de circulație, astfel că pot circula și după ora 20:00.

Unde incidența va depăși 7,5 la mia de locuitori, interdicția de circulație între orele 20:00-05:00 se va aplica zilnic, însă nu pentru persoanele vaccinate.

Accesul la evenimente sau activități organizate la nivelul localității în care incidența depășește 6 la mie, este permis doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Pe acelasi subiect : https://stiriturda.net/primarul-clujului-nu-e-de-acord-cu-carantinarea-el-declara-razboi-celor-ce-nu-respecta-restrictiile/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu