Cluj Napoca-numarul pensionarilor care vor circula gratuit va creste.

Cluj Napoca-numarul pensionarilor care vor circula gratuit va creste.

Nimeni nu este uitat la Cluj-Napoca: Se majorează plafoanele de pensii până la care se acordă abonamente gratuite pentru pensionari

Ca urmare a majorării punctului de pensie, Primăria Cluj-Napoca propune majorarea plafonului de acordare a gratuităților pentru transport public pentru seniori:

– de la 2500 lei la 2900 lei pentru abonamentul pentru toate liniile de transport

– de la 2501-2901 lei la 2750-3200 lei pentru abonamentele pentru o linie de transport.

Acordarea gratuității pentru transport urban este o altă componentă esențială în asigurarea creșterii calității vieții persoanelor vârstnice și facilitarea implicării acestora în viața comunității.

Municipalitatea pune la dispoziția persoanelor vârstnice, alături de serviciile oferite prin unitățile de asistență socială din structura Direcției de Asistență Socială și Medicală, proiecte și programe sociale dedicate precum programul social „Alimente” sau programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.

Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 82/2023 – Regulamentul de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionari, veterani și văduve de război, luptători pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, urmaşii eroilor-martiri, cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Etapa consultării publice are loc până în 8 februarie 2024. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Detalii pe website-ul primăriei.

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu