Nicolae Lojigan-Împreună am creat oțel, sârmă și amintiri care rămân veșnice…

Împreună am creat oțel, sârmă și amintiri care rămân veșnice…

Nicolae Lojigan :

,,Mi-am amintit, cu drag și emoție, de zilele în care uzina producea oțel, sârmă și… venituri pentru mii de oțelari, laminatori și trefilatori.

Împreună cu oameni dragi, alături de care am muncit în combinat, am participat ieri la lansarea cărții „Iszo Diamant – Romanul unei întreprinderi (1920-1940)”. A fost un moment excepțional, în care ne-am reîntâlnit cu directori, ingineri, maiștri și muncitori din diverse secții ale uzinei. Oameni care au ieșit de pe băncile facultății sau ai școlii de maiștri, acumulând experiență în halele combinatului.

În timp ce pentru alții este doar un acronim, pentru noi – ISCT – a fost casă și masă. Am strâns memorii și învățături trase în focul uzinei, lângă cuptoare și mașini de trefilare, în laminoare și ateliere… acolo unde s-au format ca oameni generații pe care Câmpia Turzii nu le va mai avea, poate, niciodată.

Le mulțumesc tuturor celor care au participat la evenimentul de ieri, le mulțumesc, în mod deosebit, domnului academician, Ioan Bolovan și domnilor Attila Varga și Adrian Crivii, creatorii romanului.

Memoria șarjelor din Combinatul Metalurgic va trăi pentru totdeauna!

Dorin Nicolae LOJIGAN,

Primarul Municipiului Câmpia Turzii,,

Foto : facebook.com/primaria.campiaturzii

Distribuie pe:

Lasă un comentariu