Guvernul mareste taxele in plina criza pentru a mari salariile bugetarilor.

Guvernul mareste taxele in plina criza pentru a mari salariile bugetarilor.

Revezi si : minadestiri.ro/statul-isi-baga-adanc-mainile-in-buzunarele-contribuabililor

Angajatii de la stat sunt protejati din nou de catre executiv care , incepand din aceasta luna , vor beneficia de mariri salariale.

Ordonanță de Urgență în acest sens îi vizează pe toți bugetarii, cu excepția demnitarilor și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

Guvernul isi justifica demersul spunand ca aceste majorari ar fi trebuit sa intre in vigoare din ianuarie insa atunci au beneficiat de majorari doar cei din Educatie si Sanatate.

Executivul crede ca este necesara aceasta majorare in conditiile in care preturile au explodat din cauza pandemiei si a razboiului din Ucraina declansandu-se astfel o situaţie de urgenţă şi extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată.

Conform monitoruldecluj.ro , angajații care lucrează în proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile, de exemplu, vor beneficia de o majorare a salariilor de bază cu până la 50 % insa majoritatea celorlalți bugetari vor primi în plus o pătrime din diferența dintre salariul de bază pentru acest an și cel din luna decembrie 2021.

Masura a determinat furia pensionarilor care se vad din nou lasati la urma fata de alte categorii sociale.

Foto : digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu