Emil Boc-succesul tranzitiei verzi la Cluj Napoca recunscuta la nivel international.

Emil Boc-succesul tranzitiei verzi la Cluj Napoca recunscuta la nivel international.

Valencia: Festivitatea de decernare a titlului pentru EU Mission Label – Climate Neutral & Smart Cities – Clujul, în primele 10 orașe din Uniunea Europeană în privința creșterii calității vieții prin implementarea politicilor europene legate de tranziția verde

În numele comunității noastre am primit vineri, 12 ianuarie, la Valencia – Capitala Verde Europeană 2024, placheta EU Mission Label – Climate Neutral & Smart Cities – Misiunea Uniunii Europene pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic.

Cluj-Napoca este recunoscut astfel ca lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde, alături de alte 9 orașe din cele 100 parte a Misiunii Comisiei Europene.

Cele 10 orașe care au primit EU Mission Label sunt:

– Klagenfurt (Austria)

– Sønderborg (Danemarca)

– Mannheim (Germania)

– Cluj-Napoca (România)

– Madrid, Valencia, Valladolid, Vitoria-Gasteiz, Zaragoza (Spania)

– Stockholm (Suedia).

În mesajul transmis în cadrul evenimentului de la Valencia am subliniat că această prestigioasă recunoaștere este un semn al puterii unității în orașul nostru, un simbol al capacității noastre de a lucra împreună – administrație publică, societate civilă, industrie, mediul academic și cetățeni.

Această etichetă nu este doar un titlu, este o responsabilitate de a ne continua munca pentru un viitor mai verde și un viitor mai bun pentru toți.

Și nu în ultimul rând, am subliniat că această etichetă este și un simbol al atractivității modului de viață european. Transmite un mesaj tuturor oamenilor din Europa, anume că Europa este soluția, nu cauza problemelor noastre. Așadar, doar împreună, în Europa, avem o soluție la toate problemele noastre.

„EU Mission Label” este o recunoaștere a eforturilor orașului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde și o validare a acțiunilor și proiectelor pe care municipalitatea clujeană le derulează alături de ecosistemul local și partenerii internaționali. Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investiții private. Mai multe informații au fost publicate pe parcursul procesului pe pagina CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Foto : green-forum.eu

Distribuie pe:

Lasă un comentariu