Chilaquiles, Mexic.
Acest preparat tradiţional din bucătăria mexicană este adesea servit la micul dejun şi constă dintr-o bază de chipsuri tortilla uşor prăjite, peste care se toarnă salsa verde sau roşie, apoi se adaugă un ou prăjit.
În funcţie de zona mexicană şi de preferinţa bucătarului, vei găsi, de asemenea, şi alte ingrediente sub oul ochi: carne de pui, brânză, smântână, fasole, ceapă.
Savureaza si aici : https://minadestiri.ro/obiceiuri-culinare-din-china/
Dar nu este vorba de un simplu nachos îmbogăţit cu ingrediente: preparatul este amestcat până când chipsurile de porumb încep să se înmoaie, oul se sparge, iar ingredientele se contopesc.
Este un preparat delicios, care îmbină o gamă largă de texturi şi arome pe o singură farfurie.
Chilaquiles, Mexic.
Mai poate avea smântână, brânză fresco, inele crude de ceapă, felii de avocado, carne de vită sau guacamole.
Dar, la fel ca în cazul multor feluri de mâncare mexicane, variaţiile regionale şi familiale sunt destul de des întâlnite, aşa că, dacă vreodată vei călători în Mexic, aşteaptă-te şi la surprize.
De obicei, chilaquiles sunt consumate la micul dejun sau brunch: de fapt, preparatul s-a născut din dorinţa de a refolosi la micul dejun tortilla şi / sau salsa rămase din seara precedentă.
Sursa : http://www.gustarte.ro/