Ce să vizităm în țară? Locuri pline de liniște

Ce să vizităm în țară? Locuri pline de liniște

Ca la mănăstirile Moldovei nu găsim nicăieri. Locuri unde ne petrecem timpul doar noi cu Dumnezeu.

Ce să vizităm în țară? Locuri pline de liniște, Ce să vizităm în țară? Locuri pline de liniște, Stiri Turda - MinaDeStiri

VEZI ȘI: CE SĂ VIZITĂM? ESCAPADĂ IN NATURĂ

Și avem marele noroc ca la noi în țară să existe multe locuri care să ne apropie de divinitate.

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului.

Ce să vizităm în țară? Locuri pline de liniște

Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504).

Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

De mici proporții, cu plan trilobat, având turla cu boltă moldovenească pe naos, biserica face parte dintre puținele monumente de arhitectură religioasă din nordul Moldovei care-și păstrează în mare măsură forma inițială.

Ce să vizităm în țară? Locuri pline de liniște

În anul 1547 mitropolitul Grigore Roșca, văr al lui Petru Rareș a inițiat adăugarea unui pridvor închis, pentru care adoptă o soluție unică, în cadrul căreia arhitectura este vizibil subordonată decorului pictat: peretele de vest al pridvorului este un perete plin fără nici o deschidere, precum și pictarea zidurilor exterioare, din temelie până în streașină, lucrări ce au dat construcției o mare strălucire.

Sursa Wikipedia

Distribuie pe:

Lasă un comentariu