Azi ce să vizităm în țară?

Azi ce să vizităm în țară? Câți dintre noi nu s-au saturat de viață în oraș. O ieșire în mediul rural face minuni, tocmai de aceea vă propunem să vizitați Viscri.

Azi ce să vizităm în țară?, Azi ce să vizităm în țară?, Stiri Turda - MinaDeStiri

Viscri este o așezare din podișul Transilvaniei, din apropiere de Sighișoara. Locuită inițial de secui, apoi colonizată de sași in sec. XIII.

Citește și: vizitați Sighisoara

În prezent se regăsește o frumoasă biserică evanghelică, fortificată, în stilul bisericilor săsești fortificate din Transilvaniei.

Situată între cele două șosele ce leagă Rupea de Sighișoara și de Mediaș , în satul Viscri se putea ajunge până acum zece ani doar prin mijloace proprii de locomoție. Datorită poziției sale retrase aici s-a păstrat cel mai arhaic costum din secolele XVII-XIX.

Când vrei să te refugiezi departe de inima orașului, să știi că Viscri te așteaptă cu porțile larg deschise să-i treci pragul și să redescoperi atmosfera specifică satului de odinioară.

Azi ce să vizităm în țară?

Ulițele înguste pe care seara și dimineața fac paradă cirezile de vaci sau turmele de capre, casele săsești colorate, colecțiile de veste și șosete din lână, țesute chiar de localnici și expuse în curtea bisericii din Viscri dau acestui sat un farmec aparte și senzația că timpul s-a oprit în loc.

Îndrăgită chiar de prințul Charles, zona merită vizitată mai ales dacă alegi să te cazezi la una dintre pensiunile din sat.

Sursa Sodexo

Distribuie pe:

Lasă un comentariu