Ce mâncăm mâine?

, Ce mâncăm mâine?, Stiri Turda - MinaDeStiri

De câte ori nu ați fost în ipostaza de a nu avea idee ce să mai pregătiți de mâncare pentru zilele următoare?


Venim cu trei rețete zilnic pentru ziua ce urmează. Mic dejun, prânz și cină. Rețete ușoare și sănătoase pe care oricine le poate încerca.

, Ce mâncăm mâine?, Stiri Turda - MinaDeStiri

MIC DEJUN: Toast cu avocado 🥑

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine integrală;
  • 2 ouă;
  • 1 avocado copt;
  • zeama de la ½ lămâie;
  • sare și piper, după gust;
  • 1 lingură de ulei de măsline.


Pune uleiul de măsline într-o tigaie și prăjește ouăle timp de 3-4 minute. Într-un castron, amestecă avocado, zeama de lămâie, un praf de sare și puțin piper, până se transformă într-o pastă. Feliile de pâine se prăjesc într-o tigaie antiaderentă sau într-o tavă în cuptor, până capătă consistența pe care o preferi. Unge pâinea cu pasta de avocado și adaugă câte un ou prăjit.

PRÂNZ: Cușcuș cu legume

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grași, rosu si galben
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 5 rosii mici
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 250 g cuscus
  • 400 ml apă
  • 40 g unt

Pentru început se face sosul de legume. Se taie morcovii rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, roșiile pe jumătate și ceapa tocată peştişori. Toate legumele se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecând din când în când pentru a evita prinderea.

Cu 10 minute înainte de servirea mesei, într-un vas, se topeşte untul, se adaugă cuşcuşul şi apa clocotită. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 5 minute.

După aceste 5 minute, cu o furculiţă se amestecă şi se lasă să respire 2 minute. Se acoperă până în momentul servirii.

Se pun deasupra legumele fierte, se amestecă uşor şi se aduce totul la masă.

CINĂ: Salata cu quinoa

Ingrediente:

  • 60-100 de grame de quinoa (cântărită înainte de fierbere)
  • câteva roșii cherry
  • castravete, ceapă și ardei gras
  • sare și piper

Quinoa se pune la fiert timp de 12-15 minute maximum (1 măsură quinoa in 2 măsuri apă) după care se amestecă cu restul legumelor și se serveste ca atare.

Sursa foto Instagram

Distribuie pe:

Lasă un comentariu