Ce mâncăm mâine?

, Ce mâncăm mâine?, Stiri Turda - MinaDeStiri

De câte ori nu ați fost în ipostaza de a nu avea idee ce să mai pregătiți de mâncare pentru zilele următoare?

Venim cu trei rețete zilnic pentru ziua ce urmează. Mic dejun, prânz și cină. Rețete ușoare și sănătoase pe care oricine le poate încerca.

MIC DEJUN: Omletă din tofu cu legume

Ingrediente:

  • 200 g tofu cu ardei și ceapă
  • 200 g tofu cu măsline
  • 200 g tofu cu sare
  • 2 lingurițe bază pentru mâncăruri din legume (legume deshidratate)
  • 2 lingurițe turmeric
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 5 linguri apă

PREPARARE:

Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc împreună cu uleiul și cu apa până când se înmoaie.Se adaugă baza pentru mâncăruri (legumele deshidratate)Tofu se zdrobește direct în mână ca să aibă consistență de “zdrențe de ou”.Se adaugă tofu peste legume și se mai lasă pe foc maximum 5 minute. Se amestecă din când în când să nu se prindă.Se servește ca atare sau alături de salată de crudități, roșii proaspete, pâine integrală etc.

PRÂNZ: Pui dulce acrișor

, Ce mâncăm mâine?, Stiri Turda - MinaDeStiri

INGREDIENTE:2-3 linguri ulei500 g piept de pui4-5 linguri amidon (pastram 2 pentru sos)1 ceapa de marime medie1/2 ardei gras verde1/2 morcov taiat fasii subtiri6 rondele de ananas200 ml supa pui (poate fi si apa)1.5 linguri otet chinezesc2-3 linguri zahar2 linguri sos soia3 linguri ketchupsare

PREPARARE:

Tavalim pieptul de pui taiat cuburi in 2-3 linguri amidon, apoi il prajim in 2 linguri de ulei de palmier avand grija sa amestecam si sa il intoarcem pentru a fi bine pregatit. Scoatem puiul din wok, si punem la calit ceapa tocata julien cu morcov si ardei. Calim in jur de 2 minute. Adaugam carnea de pui, mai calim 2 minute, apoi punem ananasul. Adaugam 150 ml supa pui, dam la foc mic, punem capacul si lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam otetul chinezesc, soia, zaharul si ketchup-ul. Turnam amidonul dizolvat in restul de supa si amestecam. Asezonam cu sare dupa gust. Cand sosul incepe sa se ingroase luam de pe foc si punem puiul dulce acrisor cu ananas pe un platou. Servim imediat cu orez fiert sau orez prajit cu ou.

CINA: Salată cu pui

, Ce mâncăm mâine?, Stiri Turda - MinaDeStiri

Ingrediente:

-200 g de piept de pui fiert

-200 g de ridichi

-2 castraveți

-100 g de frunze de salată

-3 ouă fierte

-3 linguri de smântână cu conținut scăzut de grăsimi

-150 g de mazăre verde conservată

MOD DE PREPARARE

Tăiați castraveții și ridichile bucăți mici. Tăiați pieptul de pui fiert bucățele. Adăugați ouăle fierte tăiate. Adăugați mazărea verde conservată. Amestecați toate ingredientele și asezonați salata cu smântână.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu