Ce este interzis pe 26 decembrie?

Potrivit Basilica.ro, agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române aflăm ce este interzis pe data de 26 decembrie.

În a doua zi de Crăciun sărbătorim Soborul Maicii Domnului prin care este omagiată Maria, mama lui Isus.

Sărbătoarea este unul dintre cele cinci praznice din anul bisericesc care sunt închinate Fecioarei Maria și este una dintre cele mai  vechi  sărbători dedicate Fecioarei Maria fiind instituită încă din secolul al V-lea.

Soborul are loc, de obicei, după o mare sărbătoare și este pomenit sfântul sau sfânta care s-a făcut unealta lui Dumnezeu pentru împlinirea planului divin. Astfel, după ce a început să fie sărbătorit Soborul Maicii Domnului, acesta a devenit model de sărbătoare și pentru alți sfinți precum Soborul Sf. Ioachim și Ana, Soborul Sf. Ioan Botezătorul sau Soborul Sf. Arhangheli.

Vezi și : https://minadestiri.ro/2020/12/25/semnificatia-biblica-a-zilei-de-craciun/

Ce este interzis pe 26 decembrie?

Astfel, Biserica a decis ca, a doua zi după ce creștinii celebrează nașterea lui Isus Hristos, să fie sărbătorită mama acestuia, împreună cu cei care i-au fost aproape în acele zile. Pentru ortodocși, Maria reprezintă iubirea milostivă, smerită, ocrotitoare și a devenit icoană vie a Bisericii.

Totodată, Fecioara Maria este socotită ca ocrotitoarea tuturor creștinilor, mediatoare între oameni și Dumnezeu. Tot ea este socotită ocrotitoarea familiei creștine.

Citește și : https://www.fanatik.ro/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu