Să fie „teatru electoral” demisiile USR din Parlament?

, Să fie „teatru electoral” demisiile USR din Parlament?, Stiri Turda - MinaDeStiri

În cursul zilei de astăzi au fost câteva voci care susțineau că se scrie istorie prin faptul că parlamentarii USR și-au depus demisia pentru a nu beneficia de pensie specială.

Ce nu știu oamenii despre aceste demisii? Pentru a beneficia de pensie specială trebuie cerere, deci pentru a renunța la acea pensie specială ar fi putut să nu depună nici o cerere. Simplu, nu?

Însă în cazul acela nu ar mai fi existat tot acest „circ mediatic” care să le facă reclamă în plină campanie electorală. Coincidență sau nu, multe voci acuză de ceva timp un „blat” între PSD și USRPLUS, ambele partide folosesc aceași tehnică prin care vor să „renunțe” la pensiile speciale.

Întrebarea însă rămâne. Dacă sunt atât de cinstiți precum pretind, de ce nu au refuzat banii pentru campaniile electorale? Probabil atunci nu erau atâtea camere și aparate foto îndreptate înspre ei?

Pierd pensia doar parlamentarii care cumulat:

Își dau demisia înainte de sfârșitul primului mandat- nu vor mai fi aleși niciodată (dacă sunt realeși în primele zile se completează si recuperează primul mandat)

Deci ce rost are demisia când știi că ai fost deja sau vei fi în curand reales? Când stai în fruntea listei de partid pe un loc eligibil care sunt sansele să nu fii reales?

ARTICOLUL 49

Categoria de pensii

(1) Deputaţii şi senatorii, la împlinirea condiţiilor de pensionare prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv stagiul de cotizare şi vârsta de pensionare, beneficiază de pensie în cuantum prevăzut de art. 82 alin.

(1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, republicată, cu modificările ulterioare, dacă au deţinut cel puţin trei mandate de parlamentar.

(2) De pensie beneficiază şi deputaţii şi senatorii care au deţinut două sau un mandat de parlamentar, caz în care cuantumul pensiei, calculată conform alin. (1), se diminuează cu 20% şi, respectiv, 40%.

(3) Pentru mandate incomplete, pensiile prevăzute la alin. (2) se diminuează sau se majorează în mod proporţional.

(4) La îndeplinirea condiţiilor de pensionare, respectiv stagiul de cotizare şi vârsta de pensionare, deputaţii şi senatorii vor opta pentru pensia calculată conform alin. (1)-(3) din prezentul articol sau pentru pensia calculată în condiţiile Legii nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, sau ale altor legi speciale din cadrul sistemului public.

(5) Prevederile alin. (1)-(4) se aplică în mod corespunzător deputaţilor şi senatorilor al căror mandat s-a derulat şi a expirat în perioada 1990-2004.

(6) Deputaţii şi senatorii nu pot beneficia din sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale decât de o singură pensie.

(7) Pensiile stabilite conform prevederilor de mai sus se impozitează în condiţiile legii.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu