Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vrea sa-i sanctioneze pe cei ce nu merg la medicul de familie pentru pachetele medicale de preventie.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vrea sa-i sanctioneze pe cei ce nu merg la medicul de familie pentru pachetele medicale de preventie.

Pachetele medicale de preventie vor deveni ,astfel , obligatorii.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate doreste sa introduca sanctiuni pecuniare pentru cei care nu se vor prezenta la medicul de familie pentru a beneficia de aceste pachete gratuite.

Presedintele CNAS , Adela Cojan , a declarat in Senat :

De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%.

Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ‘plata per capita’.

Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie.

Încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate.

Se practică în multe ţări, asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie.

Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023.

Declaratia a venit in contextul dezbaterii la Senat a simpoziomului „Hepatitele virale post-pandemie – drumul spre eliminare, o provocare”.

Captura foto : facebook.com/CNAS.Romania

Distribuie pe:

Lasă un comentariu