Campia Turzii este gazda celei de-a sasea editii a Noptii Cercetatorilor Europeni.

Campia Turzii este gazda celei de-a sasea editii a Noptii Cercetatorilor Europeni.

Alaturi de alte 27 de localitati din Romania si a peste 400 de localitati europene,Campia Turzii scrie istorie.

Primaria Campia Turzii :

,,Suntem gazde ale evenimentului ”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, 29 septembrie 2023, Alfagen Parc. A șasea ediție la Câmpia Turzii. ,,

Conform site ului noapteacercetatorilor.eu ,Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.

​Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 26 țări, pe 29 Septembrie 2023. Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.

​Dacă ai o minte curioasă, dacă îți dorești să începi o carieră în cercetare sau ești, pur și simplu, pasionat de știință, Noaptea Cercetătorilor Europeni este evenimentul cel mai potrivit pentru tine!

​Aici poți întâlni cei mai prietenoși cercetători, ai ocazia să vezi și să asculți prezentările celor mai inovative proiecte, poți efectua cele mai trăsnite experimente, iar concursurile și surprizele îți vor face experiența participării una de neuitat.

Foto : facebook.com/primaria.campiaturzii

Distribuie pe:

Lasă un comentariu