Calea cea mai rapida de infectare-aerosolii.

Calea cea mai rapida de infectare-aerosolii.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/noi-masuri-obligatorii-la-nivel-national-incepand-de-luni-09-11-2020/

Oamenii de stiinta si-au intensificat studiile vis a vis de transmiterea si infectarea cu diferiri virusi ,odata cu criza sanitara declansata in 2020 in lume.

S-a ajuns astfel la concluzia ca ,in spatii inchise , virusii se transmit mai usor pe parcursul conversatiilor decat daca o persoana tuseste sau stranuta.

S-a observat ca picaturile mari de saliva eliminate prin tuse sau stranut cad pe sol in timp ce picaturile mici expirate prin vorbire ,denumite aerolsoli ,se propaga prin aer.

Aerosolii astfel pot transporta virusul mai mult de 2 metri si raman suspendati in aer marind sansele de infectare.

Calea cea mai rapida de infectare-aerosolii.

Pedro Magalhaes de Oliveira ,un expert de la Universitatea Cambridge ,coautor al studiului ,spune :

Vorbirea produce particule mult mai fine decât tusea, iar acestea pot rămâne peste o oră în cantităţi suficiente pentru a infecta.

Datele arată că la o oră după ce o persoană infectată vorbeşte timp de 30 de secunde, aerosolii rămași conţin mult mai multă masă virală decât după o tuse.

Oamenii de ştiinţă sunt de acord că marea majoritate a cazurilor Covid-19 se infectează prin transmitere internă, fie prin aerosoli, fie prin picături. Iar iarna oamenii petrec mai mult timp în interior, astfel că există o creştere a numărului de cazuri Covid-19.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu