Bătălia cărților – ediția 2021 la Biblioteca județeană

Bătălia cărților – ediția 2021 la Biblioteca județeană

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, lansează cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură Bătălia Cărţilor, care are ca scop promovarea lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților.

Vezi și: 12 noi echipamente medicale de înaltă tehnologie la Spitalul de Copii


Concursul se va derula în perioada martie – septembrie 2021, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară și la Chișinău în Republica Moldova.

Evenimentul de lansare va aduce în mediul virtual împreună copii din Cluj și Chișinău și are printre invitați: managerul Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” Chișinău, Mariana Harjevschi, scriitoarea Simona Antonescu, oficialități locale.


Concursul cu sloganul Lectura te face învingător! este organizat pentru trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți. Copiii și adolescenții au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, adulții în limbile română și maghiară.

Bătălia cărților – ediția 2021 la Biblioteca județeană


Participanţii au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o Fişă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte este desemnată Cartea anului.


Finala concursului Bătălia cărţilor va avea loc în luna octombrie 2021 şi va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.
Vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru:
• cea mai bună Fişă de lectură;
• cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului 2021;
• cea mai apreciată carte, care va deveni Cartea anului 2021.

Citește și: Se reabilitează Castelul Banffy


Pentru adulți, Bătălia cărţilor se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează Cartea anului.

Înscrierea se poate face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unui Formular de înscriere.

Lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă la www.bjc.ro și pe pagina de facebook a concursului https://www.facebook.com/bataliacartilor/.


Participând la acest concurs, copiii şi adolescenţii își vor dezvolta capacitatea de înţelegere a textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii și argumente pertinente.


Evenimentul de lansare a celei de-a VIII-a ediţii a concursului va avea loc în data de 30 martie 2021, ora 11.00, online, pe platforma Zoom.

Sursa: Consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu