BREAKING NEWS-AUR provoaca in sondaje insomnii coalitiei de guvernare PSD+PNL.

AUR provoaca insomnii in sondaje coalitiei de guvernare PSD+PNL.

Erodarea electorala a partidelor care guverneaza,indiferent de conjunctura politica, este intotdeauna o certitudine iar de caderea in sondaje profita cu orice prilej ,,opozitia,,.

Nici in Romania lucrurile nu se schimba iar coalitia de guvernare PSD+PNL pierde puncte procentuale in favoarea AUR,conform sondajelor inceputului de toamna 2023.

ISOMAR a publicat pe 1 septembrie primul sondaj care punea pe primul loc in optiunile electorale partidul lui George Simion cu un procent de 27% urmat de PSD – 25% și PNL – 15% și USR – 7%. 

Drept raspuns,la doar doua zile, sondajul CURS readucea PSD pe primul loc cu 32% urmat de PNL – 19%, AUR – 19% și USR – 14%.

De remarcat ca trendul erodarii PNL ramane evident in ambele sondaje in timp ce AUR ,fara mari eforturi, cocheteaza cu medaliile de argint sau bronz in toate sondajele.

Iesirea de la guvernare a lasat USR ul intr-un con de umbra,pozitia sa duplicitare in guvernarea alaturi de PNL aducandu-i mai multe puncte negative decat castiguri.

Totodata,alianta stanga+dreapta dintre PNL si PSD a fost de prost augur pentru liberali a caror cadere electorala a devenit evidenta inca din 2021,pandemia fiind unul dintre motivele erorilor guvernarii liberale.

Intr-un sondaj Avangarde din octombrie 2021, cu puțină vreme înainte ca Ciucă sa fie numit premier arata ca PSD era cotat la 40%,  PNL – 17%, AUR – 14%, USR – 13%.

Trendul nationalist de la nivel european nu putea fi evitat in Romania iar partidul lui George Simion a inceput sa creasca inca din 2021 avand o scadere dupa inceperea conflictului din Ucraina,multa lume considerant politica AUR ca fiind una pro Putin.

Anul 2023 insa a pus la grea incercare coalitia de guvernare PSD+PNL iar incidentele de genul 2 Mai,in care au murit doi tineri ca victime al unui drogat sau tragedia de la Crevedia,evenimente in care opinia publica a concluzionat ca institutiile abilitate nu si-au facut datoria, au fost percepute ca erori ale conducerii impuse de partidele de guvernare.

Beneficiarul tacut a devenit astfel AUR care in constiinta electoratului, satul de vechea garda politica, spera intr-o schimbare,uitand poate ca actuala coalitia a ,,prins,, o pandemie,un razboi si o recesiune severa,evenimente majore care au determinat masuri neplacute publicului larg.

Ramane de vazut ce se va intampla anul viitor cand,PSD si PNL nu-si doresc sa piarda puterea si cu atat mai mult sa o lase in mainile unui partid pe care il considera extremist.

Foto : ziarulamprenta.ro

Sursa : fanatik.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu