AstraZeneca sub lupa autoritatilor din toate tarile-Romania asteapta decizia Agentiei Europene a Medicamentelor.

AstraZeneca sub lupa autoritatilor din toate tarile-Romania asteapta decizia Agentiei Europene a Medicamentelor.

Serul AstraZeneca a fost subiect de discutie si material de cercetare in toate tarile lumii dupa aparitia unor efecte secundare ciudate.

Reactia AstraZeneca aici : minadestiri.ro/reactia-companiei-producatoare-a-vaccinului-astrazeneca-nu-exista-riscuri-majore/

Pana la definitivarea cercetarilor ,unele state au decis oprirea administrarii serului cel putin unor categorii de varsta.

Valeriu Gheorghita a anuntat ca Romania va proceda intocmai cum va decide Agentia Europeana a Medicamentelor :

M-am uitat chiar la datele din România, din 2019, 2020 şi chiar şi în primele luni ale anului 2021 şi avem o incidenţă cumulată a acestor cazuri de tromboză de sinus venos cerebral de circa 5-6 la un milion de locuitori pe an.

Ele sunt neschimbate, nici în 2019 nu diferă faţă de 2020 şi nici faţă de primele două luni ale anului 2021. Sigur că ne-am uitat doar la cazurile internate, cazurile care au fost spitalizate şi aici s-ar putea să fie, într-adevăr, o subestimare a incidenţei reale, e posibil să fie mai multe.

Aceasta este populaţia care mai frecvent face aceste evenimente. Chiar şi în România, ne-am uitat, sunt mai frecvente cazurile la persoanele sub 55 de ani, comparativ cu persoanele peste 55 de ani.

Nu avem nişte date ştiinţifice în momentul de față, validate de către experti ai agenţiei de reglementare europene, care să confirme în primul rând o legătură de cauzalitate.

În al doilea rând, nu s-au identificat nişte factori de risc anteriori pentru apariţia şi dezvoltarea acelor evenimente adverse, tromboembolice. Se pare că nu ţine nici de sex, nici de vârstă, nici de alți factori individuali de risc, practic nu s-a putut creiona un profil de risc. Însă avem nişte informaţii foarte clare.

Uitându-ne ce se întâmplă la populaţia generală, ştim că aceste evenimente trombotice, tromboza de sinus venos cerebral, apare cu precădere la vârsta tânără, între 35 până la 45 de ani, cel mai frecvent, că apare de zece ori mai frecvent la persoanele de sex feminin, comparativ cu persoanele de sex masculin, deci avem un raport de 10 la 1 între aceste evenimente

Raspunsul Agentiei Europene a Medicamentelor este asteptat intre 6-9 aprilie 2021.

Vezi si aici : stiriturda.net/vaccinul-astrazeneca-romania-elimina-restrictiile-de-varsta/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu