Ambasadoarea Republicii Finlanda in dialog cu Emil Boc.

Ambasadoarea Republicii Finlanda in dialog cu Emil Boc.

Emil Boc :

,,Întrevedere cu Excelența Sa, doamna Leena Anneli Liukkonen, Ambasadoarea Republicii Finlanda în România

Am primit astăzi, în Sala de sticlă a Primăriei, vizita E.S. dna Leena Anneli Liukkonen, Ambasadoare a Finlandei la București. Clujul este un oraş cu o semnificaţie aparte pentru E.S., fiind singurul centru universitar din România unde se studiază limba finlandeză.

Întrevederea s-a desfășurat în contextul primei vizite a doamnei ambasador în municipiul nostru. Subiectele abordate au vizat strategia de dezvoltare a Clujului, cele mai importante proiecte și programe în implementare și bineînțeles, posibilitățile de colaborare dintre orașul nostru și orașe din Finlanda.

Cluj-Napoca face parte din „Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic” alături de 5 orașe din Finlanda, iar alături de Espoo, municipiul nostru a intrat în 2020 în finala pentru Capitala Europeană a Inovării. Astfel, am discutat cu E.S. despre conectarea comunităților noastre în domeniul inovației, în ceea ce privește dimensiunea verde, dar și despre parteneriate în materie de educație, având în vedere că Finlanda are unul dintre cele mai bune sisteme educaționale din lume.,,

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu