Parlamentarii in pericol sa le fie stricata vacanta-adoptarea certificatului verde este posibil sa fie urgentata.

Adoptarea certificatului verde este posibil sa fie urgentata iar parlamentarii in sunt pericol sa le fie stricata vacanta.

Abia a trecut perioada zilelor libere de sarbatori iar controversa certificatului verde la locul de munca revine in actualitate.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/marcel-ciolacu-vrea-certificat-verde/

Coalitia de guvernare , cu o majoritate confortabila , doreste ca Romania sa se ralieze cu tarile europene care au adoptat certificatul verde la locul de munca si sa impuna acest lucru si in tara noastra.

Conform declaratiile liderilor implicati ,la nivelul coalitiei detaliile sunt deja discutate , iar parerea generala este ca certificatul verde va incetini pandemia si va degreva spitalele in eventualitatea unui val 5.

Sorin Grindeanu :

Eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate.Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri, avem o majoritate confortabilă împreună cu partenerii de guvernare, cu PNL-ul și UDMR-ul.  În acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e extrem de important: că e nevoie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente – pe ce înseamnă spitalele, pe ce înseamnă antiviralele în farmacii.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că certificatul verde este un instrument util, mai ales în perspectiva valului 5, insa adoptarea lui este, de fapt, o decizie politică :

Toată această discuție cu certificatul verde a fost inițiată la nivelul Ministerului Sănătății, deci există un proiect care a fost dezvoltat, de la care s-a plecat. Acum, urmează o decizie politică.Atunci, ce este important este să ai un astfel de instrument la îndemână, înainte de atingerea maximului valului următor.

Politicienii ezita sa isi asume o astfel de masura care ar putea fi primita cu reticenta de catre populatie si incearca tot felul de artificii pentru a ajunge in final la ceea ce Uniunea Europeana considera ca este o masura de aparare a sanatatii publice.

Foto : digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu