Administratia lui Emil Boc a pus Cluj Napoca in randul primelor 10 orase din Europa.

Administratia lui Emil Boc a pus Cluj Napoca in randul primelor 10 orase din Europa.

Clujul în rândul primelor 10 orașe din Uniunea Europeană! În prezența Comisarului European, Maroš Sefcovic, vicepreședinte al Comisiei Europene: Cluj-Napoca a primit EU Mission Label Administratia lui Emil Boc a pus Cluj Napoca in randul primelor 10 orase din Europa., Administratia lui Emil Boc a pus Cluj Napoca in randul primelor 10 orase din Europa., Stiri Turda - MinaDeStiri– Climate Neutral & Smart Cities. Azi, dintr-un total de 100 orașe înscrise în competiție, 10 au primit acest Titlu.

În anul 2022, Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul Misiunii Comisiei Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, asumându-și direcția clară de accelerare a neutralității climatice.

Obiectivele privind tranziția verde au fost transpuse în documentele CCC – Climate City Contract, care au fost înaintate spre evaluare către Comisia Europeană în luna martie a acestui an.

În urma procesului de revizuire a documentelor depuse, Comisia Europeană a validat Planul de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030, iar Municipiul Cluj-Napoca a primit eticheta Misiunii.

„EU Mission Label” este o recunoaștere a eforturilor orașului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde și o validare a acțiunilor și proiectelor pe care municipalitatea clujeană le derulează.

Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investițiile private.

Elaborarea acestor documente a fost un efort comun, un proces ce a implicat peste 20 de actori locali și care a urmat cu atenție recomandările Comisiei Europene – prin city advisors desemnați pentru Cluj-Napoca. Procesul a beneficiat de suportul tehnic și implicarea semnificativă a experților Băncii Mondiale.

Această implicare consistentă a ecosistemului clujean și preocuparea constantă a cetățenilor pentru calitatea proiectelor municipalității – sunt factori care subliniază importanța acestui demers și au fost apreciați la nivelul Comisiei Europene. De asemenea, formarea Cluj-Napoca 2030 Net Zero City Coalition, care va funcționa sub umbrela Centrului de Inovare și Imaginație Civică, este un loc în care cei interesați pot consulta și discuta mai aplicat despre documentele CCC.

Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces – împreună, încă o dată, am reușit să obținem un rezultat atât de important pentru orașul nostru.

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu