Administratia Boc investeste in cabinetele scolare si servicii medicale de calitate pentru elevi.

Administratia Boc investeste in cabinetele scolare si servicii medicale de calitate pentru elevi.

Cluj-Napoca: Servicii medicale și stomatologice în școlile clujene. Primăria investește în cabinetele școlare și servicii medicale de calitate pentru elevi

Urmărim ca în școlile clujene toți elevii să se simtă în siguranță, iar părinții și profesorii să știe că sunt sprijiniți și la nivel de servicii medicale în școală. Continuăm investițiile în grădinițe și școli pentru ca fiecare copil să aibă tot ce are nevoie pentru un parcurs educațional care să îi maximizeze potențialul.

Am fost săptămâna aceasta la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, unde sunt amenajate două cabinete școlare – medical și stomatologic. În acest context am discutat cu personalul medical, conducerea școlii, dar și cu elevii despre nevoile lor și în general, despre ceea ce înseamnă sănătate în școli.

Primăria Cluj-Napoca prin D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală – asigură buna funcționare a cabinetelor școlare medicale și stomatologice din unitățile de învățământ. 62 școli și licee, respectiv 45 grădinițe din municipiu au în incintă cabinete medicale amenajate cu sprijinul municipalității. De asemenea, în total, 20 cabinete stomatologice pentru elevi sunt funcționale în școlile clujene odată cu începerea anului școlar.

D.A.S.M. ține aproape de unitățile de învățământ, astfel încât elevii să aibă acces la servicii medicale de calitate. În cursul verii, la fiecare cabinet s-a făcut revizia aparaturii.

Asistența medicală pentru preșcolari și elevi în Cluj-Napoca este asigurată de 30 medici de medicină generală și 101 asistente medicale, personal în slujba a 8000 preșcolari și cca. 40.000 elevi. În privința serviciilor stomatologice, 19 medici stomatologi și 15 asistente sunt prezenți în cabinetele din unitățile de învățământ. Le mulțumesc fiecăruia pentru toată implicarea lor!

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu