Accelerarea procesului de vaccinare in Europa-cinci tari vor primi doze suplimentare.

Accelerarea procesului de vaccinare in Europa-cinci tari vor primi doze suplimentare.

Organizatia Mondila a Sanatatii este nemultumita de ritmul vaccinarii in Europa.

Constienta de faptul ca valul trei al pandemiei a pus presiune pe sistemul sanitar ,OMS doreste accelerarea procesului de vaccinare.

Vezi si aici : minadestiri.ro/vaccinarea-in-romania-este-in-grafic/

Din acest motiv , cinci tari europene vor primi doze suplimentare de vaccin si vor incerca astfel sa accelereze vaccinarea populatiei.

S-a ajuns la un acord ca 19 state membre ale Uniunii Europene să cedeze acestor cinci ţări o fracţiune proporţională din ceea ce le-ar fi revenit din aceste 10 milioane de vaccinuri.

Achiziţionarea în comun a vaccinurilor realizată de Comisia Europeană prevede ca fiecare ţară să aibă acces la vaccinuri în mod proporţional cu populaţia lor, însă unele state au avut posibilitatea de a opta pentru anumite vaccinuri.

Preşedinţia portugheză a Consiliului European, care a elaborat propunerea de repartizare, a explicat într-un comunicat că este vorba de o soluţie „extraordinară”, ce permite „exprimarea unui gest semnificativ de solidaritate prin distribuirea a aproape 3 milioane de doze statelor membre care au cea mai mare nevoie de ele”.

Austria, care a fost una dintre primele ţări care au pledat iniţial pentru această solidaritate, s-a delimitat ulterior de acest acord.

Cele cinci tari ce vor beneficia de doze suplimentare sunt Bulgaria, Croaţia, Estonia, Letonia şi Slovacia.

Despre vaccinare si aici : stiriturda.net/municipiul-cluj-napoca-va-incepe-mai-repede-etapa-a-iii-a-de-vaccinare/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu