A început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din tara

A început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din tara

A început construirea celui mai, A început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din tara, Stiri Turda - MinaDeStiri

Consiliul județean Cluj

𝑨 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒑𝒖𝒕 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒕𝒓𝒖𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒆𝒍𝒖𝒊 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒓𝒏 𝒔𝒆𝒅𝒊𝒖 𝒂𝒍 𝒖𝒏𝒆𝒊 𝒔𝒄𝒐𝒍𝒊 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒕𝒂𝒓𝒂
Lucrările la obiectivul „Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”, instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, au debutat și se află în plină derulare.
Cu o valoare de 14.160.963 de lei fără TVA, proiectul european, câștigat de forul administrativ județean, vizează construirea celei mai moderne școli speciale din țară, care va dispune de dotări unice la nivel național.
Lucrările ce urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, constau, în esență, în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălțime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.
Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei.
Totodată, în vederea asigurării unui act educațional de calitate și la standarde europene, va fi amenajată și o zonă dedicată relaxării și recreerii personalului instituției.
Lucrările au un termen de execuție de maxim 24 de luni.

sursa: Consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu