CURIOZITĂȚI CULINARE de Crăciun în lume.

CURIOZITĂȚI CULINARE de Crăciun în lume.

In SUA, poate mai mult decat in alta parte, tinand cont ca l-a daruit pe Mos Craciun (Santa Claus) asa cum este el cunoscut astazi, chiar daca s-a inspirat dupa Sf. Nicolae, sarbatoarea de Craciun fascineaza intreaga tara, iar pregatirile incep imediat dupa Ziua Recunostintei.
Spectacolul strazii este unul robitor, frumusetea si stralucirea caselor impodobite cu meticulozitate, americanii aproape intrecandu-se unii pe altii, bogatia de brazi decorati prezenti in fiecare piata si in marile centre comerciale imbogatesc vizual si sufleteste fiecare crestin. Nu trebuie ratat bradul aflat in fata Centrului Rockefeller. Pe langa toate acestea, Mos Craciun se plimba voios peste tot si imparte daruri copiilor, indemnandu-i sa isi puna dorinte, fiind omniprezent oriunde te-ai duce.
Colinde de Craciun cantate de tineri care cutreiera strazile se aud frenetic ori in surdina in mai toate locurile publice. In acelasi timp, acordurile melodioase se fac auzite in fiecare familie, in jurul bradului sau a semineului. In gradina Casei Albe se inalta maiestuos un brad imens.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu