15 noi echipamente medicale ultramoderne pentru Spitalul de Copii din Cluj

15 noi echipamente medicale ultramoderne pentru Spitalul de Copii din Cluj

Consiliul Județean Cluj a recepționat 15 noi echipamente medicale de ultimă generație care au intrat deja în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

citește și: 12 noi echipamente medicale de înaltă tehnologie la Spitalul de Copii


Aparaturile recent livrate unității spitalicești din subordinea forului administrativ județean sunt un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile, cinci aparate de ventilație mecanică convențională cu module de ventilație invazivă, non-invazivă neonatal, pediatric și adult, inclusiv cu modul de High Flow Nasal, două sisteme Bubble-CPAP, patru blendere de aer/oxigen, precum și trei aparate de detectare a venelor. Valoarea celor 15 noi dotări este de 1.746.477 de lei.

15 noi echipamente medicale ultramoderne pentru Spitalul de Copii din Cluj


𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘊𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘮 𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘚𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘥𝘦 𝘊𝘰𝘱𝘪𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘩𝘪𝘻𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘢𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘶, 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘴𝘱𝘦𝘯𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘶𝘯 𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦.”


Noile echipamente sunt extrem de utile în desfășurarea actului medical întrucât facilitează intubația copiilor în stare critică iar tehnologia modernă de care beneficiază crește siguranța copilului în timpul ventilației cu presiune pozitivă, inclusiv în cazul în care afectarea pulmonară este severă.

De asemenea, aparatele recent livrate, împreună cu cele de oxigenoterapie, ajută micii pacienți să respire mai ușor, oxigenul administrat este umidificat și încălzit iar dispozitivele sunt bine tolerate de către copii.

Nu în ultimul rând, aparatele pentru detectarea venelor vin în sprijinul asistentului medical în identificarea mai rapidă a acestora și montarea canulelor intravenoase.


Echipamentele medicale au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

Sursa: Consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu